Slide 01
Slide 01
previous arrow
next arrow

Strafrecht

Strafrecht

Het strafrecht is waarschijnlijk voor de meeste mensen het bekendste rechtsgebied. Het gaat hier om de verdenking van het plegen van strafbare feiten. Een verdachte staat vaak alleen tegenover een grote macht aan politie- en justitiefunctionarissen. Van Horssen & van Ophoven advocaten en mediators staat regelmatig verdachten bij in procedures voor de politierechter, de meervoudige kamer en in hoger beroep bij het Gerechtshof.

Meestal gaat het bij strafrechtelijke zaken om misdrijven, maar soms ook over overtredingen. Dit kan gaan over verkeersdelicten, zoals rijden onder invloed, het veroorzaken van een verkeersongeval of het doorrijden na een ongeval. Onze advocaten behandelen allerlei zaken, zoals diefstallen, geweldplegingen en fraude. Mr. Ubo van Ophoven en mr. Christa Kamp-Wiggers zijn verantwoordelijk voor de strafrechtelijke zaken waarin we onze cliënten bijstaan.

Strafpiketregeling

Van Horssen & van Ophoven neemt bovendien deel aan de strafpiketregeling. Dat betekent dat onze advocaten al in een vroeg stadium verdachten van strafbare feiten kunnen bijstaan. Wanneer een cliënt voor verhoor wordt overgebracht naar het politiebureau, kunnen onze advocaten hem of haar meteen vertegenwoordigen en adviseren.