Slide 01
Slide 01
previous arrow
next arrow

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een lastig rechtsgebied dat door de economische crisis volop in beweging is. In de huidige economische situatie is een goede, flexibele relatie tussen werkgever en werknemer natuurlijk zeer wenselijk. De verslechterde economische situatie heeft in Nederland onder meer geleid tot diverse veranderingen in het arbeidsrecht en er zijn nog allerlei veranderingen aangekondigd. Van Horssen & van Ophoven advocaten en mediators staat zowel werkgevers als werknemers bij in arbeidsconflicten.

Arbeidsverhoudingen

Werkgevers en werknemers hebben soms tegenstrijdige belangen. Deze noodzaken werkgevers tot een actief human resourcebeleid, wat voor zowel werkgever als werknemer een sterke basis behoort te zijn voor de arbeidsverhoudingen. Hierin spelen onderwerpen als het salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheidswetgeving, medezeggenschapsrecht en cao’s een grote rol. Ondanks goede arbeidsverhoudingen blijkt in de praktijk dat werkgevers en werknemers te maken kunnen krijgen met ontslagen. Op het gebied van uitkeringen heeft van Horssen & van Ophoven de know how in huis dankzij de ruime ervaring van mr. Ubo van Ophoven.

Gespecialiseerd in arbeidsrecht

Een ontslagprocedure zorgt in veel gevallen voor onzekere posities voor beide partijen en zowel werkgever als werknemer hebben er belang bij dit te voorkomen. Van Horssen & van Ophoven is gespecialiseerd in arbeidsrecht en kan werkgevers en werknemers adviseren bij het opstellen van (flexibele) arbeidsovereenkomsten en -voorwaarden, relatie- en concurrentiebedingen. En ook bij eventuele beëindigingen van arbeidsrelaties bieden onze advocaten professioneel advies en ondersteuning. In dit deel van het arbeidsrecht zijn onze advocaten Alex Welvering en Margrethe van Horssen – Bok gespecialiseerd.