Maandag t/m Vrijdag  08:30 – 17:00

Bel 0594 515396

Image Alt

Arbeidsrecht

Thuis in arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een lastig rechtsgebied dat door de economische crisis volop in beweging is. In de huidige economische situatie is een goede, flexibele relatie tussen werkgever en werknemer natuurlijk zeer wenselijk. De verslechterde economische situatie heeft in Nederland onder meer geleid tot diverse veranderingen in het arbeidsrecht en er zijn nog allerlei veranderingen aangekondigd. Welvering & Van Horssen advocaten en mediators staat zowel werkgevers als werknemers bij in arbeidsconflicten.

Arbeidsverhoudingen

Werkgevers en werknemers hebben soms tegenstrijdige belangen. Deze noodzaken werkgevers tot een actief human resourcebeleid, wat voor zowel werkgever als werknemer een sterke basis behoort te zijn voor de arbeidsverhoudingen. Hierin spelen onderwerpen als het salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheidswetgeving, medezeggenschapsrecht en cao’s een grote rol. Ondanks goede arbeidsverhoudingen blijkt in de praktijk dat werkgevers en werknemers te maken kunnen krijgen met ontslagen. Op het gebied van uitkeringen heeft van Welvering & van Horssen de know how in huis dankzij onze ruime ervaring op dit gebied.

Gespecialiseerd in arbeidsrecht

Een ontslagprocedure zorgt in veel gevallen voor onzekere posities voor beide partijen en zowel werkgever als werknemer hebben er belang bij dit te voorkomen. Welvering & Van Horssen is gespecialiseerd in arbeidsrecht en kan werkgevers en werknemers adviseren bij het opstellen van (flexibele) arbeidsovereenkomsten en -voorwaarden, relatie- en concurrentiebedingen. En ook bij eventuele beëindigingen van arbeidsrelaties bieden onze advocaten professioneel advies en ondersteuning. In dit deel van het arbeidsrecht zijn onze advocaten Alex Welvering en Margrethe Bok gespecialiseerd.

Reviews van cliënten

“Alles heeft heel goed uitgepakt en ik kan zelfs weer met mijn ex door 1 deur. En dat alles ook nog eens niet duur! Een aanrader!''
Mevr. T. Oosterhuis

Reviews van cliënten

"Dit kantoor is een aanrader, ook voor mensen die niet in de buurt van Leek wonen, zoals wij."
Ingrid G.

Reviews van cliënten

“Deskundig, professioneel, vooruitstrevend, begripvol en zeer vriendelijk!''
Reclamebureau RAM