Maandag t/m Vrijdag  08:30 – 17:00

Bel 0594 515396

Echtscheidings bemiddeling

Echtscheidings bemiddeling

Procedure, advies en mediation

Scheiden heeft vaak niet alleen een grote invloed op de partners die uit elkaar gaan, maar ook op hun omgeving. Een echtscheiding gaat helaas vaak gepaard met ruzie en is voor alle partijen een zware mentale belasting. Dit wordt alleen maar erger wanneer de scheidende partners beiden een advocaat nemen om de echtscheiding uit te vechten in een (langdurige) procedure. Om dit te voorkomen treedt van Welvering & Horssen advocaten en mediators op als bemiddelaar, want het kan namelijk anders. In Leek kunt u voor echtscheidingsbemiddeling terecht bij mr. Jan-Willem van Horssen en in Delfzijl bij mr. Margrethe van Horssen-Bok.

Rust en structuur

Naast emotionele gevolgen brengt een echtscheiding ook juridische consequenties met zich mee. Onze advocaten, opgeleid door de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS), helpen beide partners met acceptatie uit elkaar te gaan. Dit zorgt voor hen én hun omgeving voor de meeste rust. Tijdens een rustig, gestructureerd gesprek zijn onderwerpen als zorg- en omgangsregelingen voor de kinderen, kinder- en partneralimentatie, pensioenverevening en afrekening van de huwelijkse voorwaarden beter te bespreken dan tijdens een rechtszaak. Hetzelfde geldt voor de minstens zo belangrijke praktische zaken als: wie blijft wonen in de huidige woning en hoe wordt de inboedel verdeeld?

Brochure ‘Samen uit elkaar’

Welvering & Van Horssen advocaten en mediators zorgt er tijdens een neutrale bemiddeling voor dat deze afspraken eerlijk worden gemaakt voor beide partijen. De regeling tussen beide partijen komt tot stand zonder te procederen. Zo gaan de partners uit elkaar in een zekere mate van berusting. Dit komt niet alleen de partners zelf ten goede, maar ook hun kinderen, die per slot van rekening niet om de scheiding hebben gevraagd. Bovendien duurt een scheidingsprocedure met behulp van bemiddeling bijna altijd korter dan een traditionele echtscheidingsprocedure, wat ook (onnodige) kosten scheelt.